Intrebari frecvente

Certificat energetic Cluj. Suna la 0722485865 si profita acum de oferta noastra. Cel mai mic pret din Cluj!

Certificat energetic Cluj. Ce este Certificatul Energetic al unei cladiri?

Denumirea exacta este: Certificat de Performanţa Energetica si se prezinta drept un document scris prin care se declara si se certifica, intr-o forma sintetica unitara, performanţa energetica a cladirii, detaliindu-se principalele caracteristici termice si energetice ale construcţiei si instalaţiilor aferente acesteia, rezultate din analiza termica si energetica.

De ce este nevoie de Certificatul de Performanta Energetica?

Pornind de la caracteristicile reale ale sistemului constructie – instalatii aferente, Certificatul Energetic incadreaza cladirea in clase de performanta energetica si de mediu si acorda totodata locuintei o nota energetica care ofera cumparatorului informatii privind consumul real de energie, deci la cat se ridica cheltuielile lunare de intretinere si cati bani va avea de cheltuit pentru a aduce casa la ”parametri optimi”. Certificatul Energetic va duce la determinarea mai corecta a pretului locuintei in sensul ca, pretul caselor cu o nota energetica mai mare va creste intrucat sunt mai usor de intretinut, in detrimentul celor cu o eficienta energetica redusa. Astfel la cumparare clientul va decide daca va alege o cladire da clasa A, eficienta energetic, sau o cladire de clasa E cu o eficienta redusa.

Cand e necesar Certificatul Energetic ?

Incepand cu 1 ianuarie 2011, Certificatul energetic este obligatoriu la orice tranzctie a unui imobil.

Care sunt clasele de performanta energetica dupa care se clasifica cladirile si notele care se acorda?

In functie de performana energetica avuta cladirile se clasifica in 7 clase pe o scala energetica, pornind de la clasa A caracterizata prin consumul cel mai scazut de energie, pana la clasa G corespunzatoare celui mai ridicat consum specific de energie. Sistemul de notare e de la 1 la 100, nota calculata, dupa un criteriu bine stabilit, fiind cu atat mai mare cu cat cladirea are o eficienta energetica mai ridicata.

Cine intocmeste Certificatul de performanta energetica si cat timp este valabil?

Atat Certificatul de Performanţa Energetica cat si Auditul Energetic al cladirii este intocmit de catre auditori energetici pentru cladiri autorizati de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Locuintei si este valabil 10 ani.

Cautari recente : certificat energetic, certificat energetic cluj, pret certificat energetic, aviz energetic, audit energetic, pret certifcat energetic cluj, certificat , lege certificat energetic, auditor energetic cluj, energie consum, informatii despre certificatul energetic, audit energetic cluj .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *