Certificat energetic Cluj- Importanta eficientei energetice

certificat energetic cluj

Suna la 0722485865 si profita acum de oferta noastra. Preturi minime pentru certificat energetic in Cluj-Napoca!

De ce este important ca o cladire sa fie eficienta ?

In primul rand pentru ca pretul energiei este intr-o continua crestere fapt care va duce in timp la cresterea cheltuielilor de intretinere si amortizarea mai indelungata a investitiei.

In al doilea rand pentru a-i creste valoarea.O cladire eficienta energetic se poate vinde sau inchiria mult mai bine si mai repede decat una conventionala.

Atunci cand construiesc o cladire, oamenii in general nu insista foarte mult pe arhitectura si inginerie ci mai mult pe partea de executie (materiale de constructie, forta de munca).De fapt un bun design al cladirii poate reduce costurile nu numai prin reducerea cantitatii de materiale care se utilizeaza la constructie dar si prin faptul ca o cladire poate fi mai eficienta d.p.d.v. energetic si mai placuta pentru locuit.

Daca hotarati sa construiti o cladire de mici dimesiuni sau sa renovati una existenta exista anumite obiective de performanta care trebuie avute in vedere.

  1. Utilizarea apei menajere intr-un mod eficient prin reducerea la maxim a pierderilor si a risipei precum si prin utilizarea de aparatura electrocasnica cu un consum redus de apa.
  2. Eficientizarea sistemului de incalzire/racire prin utilizarea de metode moderne menite sa asigure confortul termic cum ar fi utilizarea recuperatoarelor de caldura, a pompelor de caldura, izolare termica foarte buna, realizarea unei arhitecturi solare pasive.
  3. Eficientizarea sistemului de preparare apacalda menajera prin instalarea de captatoare solare.
  4. Iluminatul-este un aspect care poate fi imbunatatit din multe puncte de vedere; in primul rand folosirea luminii naturale cat mai mult posibil, selectarea atenta a surselor de iluminat (LED, fluorescente)mult superioare fata de cele clasice, utilizarea unui sistem de iluminat inteligent bazat pe senzori sau pe reducerea intensitatii luminii artificiale.

Cautari recente : certificat energetic, certificat energetic cluj napoca, pret certificat energetic, aviz energetic, audit energetic,pret certifcat energetic cluj, certificat , lege certificat energetic, auditor energetic cluj, energie consum, informatii despre certificatul energetic .

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *