Certificat energetic-Cum pot imbunatati performantele energetice ale cladirii mele ?

Certificat energetic

P: Suna la 0722485865 si profita acum de oferta noastra. Preturi minime pentru certificat energetic Cluj!

Principalul rol al certificatului energetic este de a indica daca o cladire are nevoie sau nu de imbunatatiri cu scopul de a-i reduce consumurile de energie, mentinandu-i conditiile de confort, cu alte cuvinte de a-i creste randamentul energetic.

Astfel exista mai multe tipuri de masuri menite sa imbunatateasca consumul energetic al unui imobil.Acestea se impart in doua mari categorii:

Masuri care implica o investitie materiala consistenta cum ar fi:

-Sporirea rezistentei termice a elementelor de constructie verticale opace. In cazul peretilor exteriori, inclusiv a peretilor adiacenti rosturilor deschise, conform OM 2.513/22.11.2010 valoarea recomandata a rezistentei termice corectate minime este de 1,80 [m2K/W].

– Inlocuirea tamplariei aferente fatadelor cu tamplarie PVC (sau AL / lemn stratificat). Geamurile vor fi cel putin duble, cu Agon si o suprafata tratata in scopul reducerii emisivitatii (low-E). Conform OM 2.513/22.11.2010, valoarea recomandata a rezistentei termice minime pentru tamplarie exterioara este de 0,77 [m2K/W]. Avand in vedere permeabilitatea redusa caracteristica acestor solutii, in vederea asigurarii calitatii aerului interior trebuie implementate solutii care sa asigure cota de aer necesara proceselor fiziologice: – solutii de ventilare mecanica, cu recuperarea cladurii aerului evacuat; – prevederea de fante higroreglabile pe tamplarie.

– Izolatia termica a planseelor de terasa. In cazul elementelor orizontale opace de anvelopa (plansee peste ultimul nivel, sub terase sau poduri) conform OM 2.513/22.11.2010, valoarea recomandata a rezistentei termice corectate minime este de 5,00 [m2K/W].

-Izolarea termica a planseelor peste subsol. Conform OM 2.513/22.11.2010, valoarea recomandata a rezistentei termice corectate minime pentru plansee peste subsoluri neincalzite si pivnite este de 2,90 [m2K/W] La planseul peste subsolul neincalzit, se recomanda solutia executarii unui strat termoizolant pe suprafata inferioara a planseului (la tavanul subsolului)

-Izolarea termica a placilor pe sol Conform OM 2.513/22.11.2010, valoarea recomandata a rezistentei termice corectate minime pentru placile pe sol (peste cota CTS) este de 4,50 [m2K/W], pentru placile pe sol (sub cota CTS) este de 4,80 [m2K/W]

-Interventiile asupra instalatiilor de incalzire si apa calda de consum aferente cladirii vizeaza reducerea consumului de energie pentru satisfacerea necesarului determinat (incalzire, apa calda de consum). Se poate interveni la mai multe nivele (producere, transport, distributie, utilizare).Dintre cele mai importante masuri in acest sens amintim : inlocuirea echipamentelor neperformante de producere agent termic cu utilaje cu randamente ridicate, utilizarea robinetilor cu termostat pe racordul corpurilor de incalzire, izolarea coductelor de agent termic, ce traverseaza spatii neincalzite, utilizarea panourilor solare pentru preparare apa calda menajera.

Masuri organizatorice cere nu implica investitii:

Informarea administartiei si a locatarilor despre metodele de economisire a energiei.

Incurajarea locatarilor de a utiliza spatiul de locuit intr-un mod corect.

Inregistrarea regulata a consumului de energie si analiza facturilor de furnizare a energiei cu modificarea acestora acolo unde este cazul.

Cautari recente : certificat energetic, certificat energetic cluj, pret certificat energetic, aviz energetic, audit energetic,pret certifcat energetic cluj, certificat , lege certificat energetic, auditor energetic cluj, energie consum, informatii despre certificatul energetic .

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *