Certificat energetic Floresti- 0722.485.865

P: Cauti certificat energetic Floresti? Suna la 0722485865 si profita de oferta noastra! Preturi de la 120 lei!

Noutati legislative. Modificarea Legii 372/2005 – partea 1

Avand in vedere implementarea corecta si completa a prevederilor  Directivei 2010/31/UE a Parlamentului European si a Consiliului din 19 mai 2010 privind performanta energetica a cladirilor si in conformitate cu calendarul propus pentru concordanta cu prevederile Directivei 2010/31/UE este necesara modificarea si completarea Legii 372/2005 privind performanta energetica a cladirilor, republicata. In acest sens Senatul a adoptat in luna Martie 2016 proiectul de lege privind modificarea legii nr.372/2005 referitoare la performanţa energetică a clădirilor.

Doua amendamente noi au fost aduse la aceasta lege fata de ce prevedea Ordonanta nr 13/2016 prin care Guvernul a aprobat modificarea si completare Legii nr. 372/2005.

Astfel, pentru incadrarea in termenele prevazute privind realizarea cladirilor noi al caror consum de energie este aproape egal cu zero, prin certificatul de urbanism emis de autoritatile publice locale competente in vederea obtinerii autorizatiei de construire, se va solicita incadrarea necesarului de energie al cladirilor in nivelurile prevazute in reglementarile tehnice specifice.

Certificat energetic Floresti

Al doilea amendament votat de Senat la noua lege a performantei energetice a cladirilor prevede ca in cazul constatarii contraventiilor prevazute in lege si aplicarii sanctiunilor corespunzatoare de catre persoanele cu atributii de control din cadrul Inspectoratului de Stat in Cosntructii, Ministerul Dezvoltarii, in baza rapoartelor prevazute, poate dispune prin ordin al ministrului ca sanctiune complementara suspendarea dreptului de practica al auditorilor energetici pentru cladiri si /sau expertilor tehnici sanctionati contraventional pentru o perioada cuprinsa intre 6 si 12 luni, proportional cu nivelul amenzilor aplicate si in functie de gravitatea faptelor.

Noua formă a legii prevede completarea definiţiei certificatului de performanţă astfel încât să rezulte că acesta cuprinde date privind consumul de energie primară și finală, inclusiv energia din surse regenerabile și emisiile de gaze echivalent CO2.  Se completeaza  de asemenea definiţiile sistemelor de climatizare. Se precizeaza modul de calcul al impozitului pe clădire în cazul renovării majore a acesteia. 10% din consumul energetic al clădirilor verzi va trebui asigurat din surse regenerabile.

Noile măsuri impun afișarea certificatelor energetice ale clădirilor, elaborarea unor planuri locale multianuale pentru creșterea numărului de clădiri cu consum de energie egal cu zero.

De asemenea, Inspectoratul de Stat în Construcţii va fi obligat să verifice anual cel puţin 10% din certificatele energetice și rapoartele de audit energetic.

Proiectul legislativ prevede creșterea amenzilor și introducerea de sancţiuni pentru auditorii energetici care nu respectă legea.

“Prin prezentul act normativ este stimulată activitatea de reabilitare termică a clădirilor, în scopul reducerii consumurilor energetice din surse convenţionale, precum și producerea și utilizarea energiei din surse regenerabile, atât în cazul construirii clădirilor noi, cât și în cazul renovării majore a clădirilor existente.”, se arată în expunerea de motive elaborată de Guvern.

Cautari recente : auditor energetic cluj, certificat energetic Floresti, certificat energetic, pret certificat energetic, aviz energetic, audit energetic, pret certifcat energetic Floresti, certificat  necesar, lege certificat energetic, auditor energetic cluj, energie consum, informatii despre certificatul energetic, certificat energetic ieftin Floresti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *