Audit energetic- Cluj

P: Cauti un auditor energetic in Cluj? Suna la 0722485865 si profita acum de oferta lunii. Cel mai mic pret !

Atat Certificatul de Performanţa Energetica cat si Auditul Energetic al cladirii este intocmit de catre auditori energetici  autorizati de MDRAP.

Auditul energetic al unei clădiri urmărește identificarea principalelor caracteristici termice și energetice ale construcției și ale instalațiilor aferente acesteia și stabilirea, din punct de vedere tehnic și economic a soluțiilor de reabilitare sau modernizare termică și energetică a construcției și a instalațiilor aferente acesteia, pe baza rezultatelor obținute din activitatea de analiză termică și energetică a clădirii.

Raportul de audit energetic reprezinta un document tehnic care contine descrierea modului in care a fost efectuat auditul, a principalelor caracteristici termice si energetice ale cladirii, a masurilor propuse de modernizare energetica a cladirii si instalatiilor interioare aferente acesteia, precum si a principalelor concluzii referitoare la masurile eficiente din punct de vedere economic.

Realizarea auditului energetic  al unei cladiri presupune parcurgerea a trei etape:

-evaluarea performantei energetice a cladirii in conditii normale de utilizare , pe baza caracteristicilor reale al sistemului constructie-instalatii aferente.

-identificarea masurilor de modernizare energetica si analiza eficientei economice a acestora.

-intocmirea raportului de audit energetic.

Evaluarea performantelor energetice ale unei cladiri se refera la determinarea nivelului de protectie termica al cladirii si a eficientei energetice a instalatiilor de încalzire interioara, de ventilare / climatizare, de preparare a apei calde de consum si de iluminat si vizeaza în principal:

-investigarea preliminara a cladirii si a instalatiilor aferente,

– determinarea performantelor energetice ale constructiei si ale instalatiilor aferente acesteia, precum si a consumului anual normal de energie al cladirii pentru încalzirea spatiilor, de ventilare / climatizare, de preparare a apei calde de consum si de iluminat,  concluziile auditorului energetic asupra evaluarii.

Indicatori ai eficientei economice a solutiilor tehnice de reabilitare / modernizare energetica a cladirilor existente .

Analiza economica a masurilor de modernizare energetica a unei cladiri existente se realizeaza prin intermediul indicatorilor economici ai investitiei. Dintre acestia cei mai importanti sunt urmatorii:

– valoarea neta actualizata aferenta investitiei suplimentare datorata aplicarii  proiectului de modernizare energetica si economiei de energie rezultata prin aplicarea proiectului,

-durata de recuperare a investitiei suplimentare datorata aplicarii unui proiect de modernizare energetica.

-costul unitatii de energie economisita, reprezentând raportul dintre valoarea investitiei suplimentare datorata aplicarii unui proiect de modernizare energetica si economiile de energie  realizate prin implementarea acestuia pe durata de recuperare a investitiei.

Functie de valorile indicatorilor susmentionati, rezultate prin analiza diverselor masuri de modernizare energetica , vor fi alese acele masuri caracterizate de:

-valoarea neta actualizata, cu valori negative pentru durata de viata estimata pentru masurile de modernizare energetica analizate,

– durata  recuperarii  investitiei, cât mai mica si nu mai mare decât o perioada de referinta, impusa din considerente economico-financiare

– costul unitatii de caldura economisita, cât mai mic si nu mai mare decât proiectia la momentul investitiei a costului actual a unitatii de caldura.

Raportul de audit energetic contine elementele necesare alegerii solutiilor de modernizare energetica a cladirii. Întocmirea raportului de audit energetic este un element esential al procedurii de realizare a auditului energetic si reprezinta o prezentare a modului în care a fost efectuat auditul, a principalelor caracteristici energetice ale cladirii, a masurilor propuse de modernizare energetica a cladirii si instalatiilor aferente acesteia, precum si a concluziilor referitoare la masurile eficiente din punct de vedere economic. Aceasta prezentare trebuie adaptata tinând seama de faptul ca  beneficiarul va fi cel care va decide în privinta modernizarii energetice.

Cautari recente : auditor energetic cluj, certificat energetic cluj, pret certificat energetic, aviz energetic, audit energetic,pret certifcat energetic cluj. Cautari vechi: lege certificat energetic, auditor energetic cluj, energie consum, informatii despre certificatul energetic, certificat energetic ieftin .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *