De ce e important un aviz energetic la apartament?

P: Aviz energetic ! Suna la 0722485865 si profita acum de oferta noastra! Preturi de la 125 lei !

E foarte important, atunci când cumperi un apartament, să verifici şi dacă viitoarea ta locuinţă are un aviz energetic valid. Pierderile de căldură pot duce la facturi imense la gaz sau curent, în funcţia de sursa de energie pe care o foloseşti pentru a face căldură.

factura caldura

aviz energetic

Atunci cand construiesc o cladire, oamenii in general nu insista foarte mult pe arhitectura si inginerie ci mai mult pe partea de executie (materiale de constructie, forta de munca).De fapt un bun design al cladirii poate reduce costurile nu numai prin reducerea cantitatii de materiale care se utilizeaza la constructie dar si prin faptul ca o cladire poate fi mai eficienta d.p.d.v. energetic si mai placuta pentru locuit.

Principalul rol al avizului energetic este de a indica daca o cladire are nevoie sau nu de imbunatatiri cu scopul de a-i reduce consumurile de energie, mentinandu-i conditiile de confort, cu alte cuvinte de a-i creste randamentul energetic.

Prin acest aviz energetic viitorul cumparator sau chirias este informat asupra eficientei energetice a imobilului, exprimata prin consumul anual specific de energie (kWh/mp), constructia fiind incadrata intr-una din cele 7 clase energetice (de la clasa A reprezentand eficienta energetica ridicata la clasa G adica eficienta energetica scazuta).

Avizul energetic  mai contine si o serie de recomandari care daca sunt puse in aplicare duc la o crestere a eficientei energetice a cladirii si implicit  la o scadere a consumului de energie.

Astfel cu cat o locuinta se afla intr-o clasa energetica mai joasa cu atat mai mult se impun solutii de reabilitare termica si eficientizare a consumurilor.Trebuie insa pus in balanta raportul costuri /beneficii  prin prisma economiilor realizate in urma investitiilor relizate.Datorita cresterii constante a pretului energiei, rentabilitatea solutiilor de reabilitare termica a constructiilor creste. Totodata pentru a sprijini reabilitarea imobilelor vechi, statul a implementat si  cateva programe la nivel national.

 Cautari recente : certificat energetic, certificat energetic cluj, pret certificat energetic, aviz energetic, audit energetic, pret certifcat energetic cluj, certificat, lege certificat energetic, auditor energetic cluj, energie consum, informatii despre certificatul energetic, avizare energetica, certificat energetic ieftin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *